A rendőrség szerint nem kell kamera a Lánchídhoz

Vágólapra másolva!
Bár korábban felmerült, hogy a rendőrség térfigyelő kamera telepítését javasolja a Lánchídnál arra a területre, amelyen két külföldi diáknak is nyoma veszett, lapunk megkeresésére most azt közölte a BRFK, hogy nem tett ilyen javaslatot. A döntést nem indokolták.
Vágólapra másolva!

Csak a Lánchíd pesti hídfőjéig kísérték a térfigyelő kamerák a tavaly szilveszter éjjel eltűnt Daniel Glikstent, és a 2009-ben szintén egy szórakozóhelyről egyedül távozó Ophélie Bretnachert is. Budára már egyikük sem ért át, később mindkettejük holttestét megtalálták. Magán a hídon nincsen képrögzítő, így nem valószínű, hogy kiderül, pontosan mi történt a két külföldi diákkal.

A rendőrség korábban az Orientpress hírügynökségnek azt nyilatkozta: megfontolja, hogy javasolja-e a fővárosi közgyűlésnek kamera telepítését. Hozzátették ugyanakkor azt is, hogy a két ügyet külön kezelik, nem látnak összefüggést közöttük, és nem tudnak más olyan ügyről, amelynél a hídról tűnt volna el valaki.

Az [origo] Daniel Glikstein holttestének megtalálásakor, csütörtökön megkereste a rendőrséget, hogy áll a kamerák ügye. Annyit közöltek: a rendőrség nem tett javaslatot az V. kerületi önkormányzatnak. Lapunk hiába érdeklődött, hogy milyen indokok alapján döntöttek így, erre nem kaptunk választ.