Újra körbekordonozzák a Parlamentet

Vágólapra másolva!
A Kossuth tér újjáépítése miatt körbekerítették a Kossuth teret. Most nem a tüntetések, hanem egy építkezés miatt kell a kerítés.
Vágólapra másolva!

Újra kerítés veszi körül a Kossuth teret, a Parlament előtti térre nem lehet bemenni. A Fent és lent blog Facebook-csoport szerint szerdán délben kerültek ki mobilkerítések. Az Országgyűlési Hivatal tájékoztatása szerint a KÉSZ építőipari vállalat vette körbe a teret, ez a cég építi a Parlament előtti mélygarázst.


Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Március közepén jelent meg először, hogy a KÉSZ nyerte meg a Kossuth téri mélygarázs építésére kiírt pályázatot. Az összesen 20 milliárd forintba kerülő Steindl-program első, 14 milliárdos része a Parlament körüli tér átépítését, mélygarázs és látogatóközpont építését, valamint a dunai korzó átalakítását foglalja magában.

A helyszínen azonban egy olyan tábla látható, amely szerint csatornaépítés miatt van szükség a kerítésre. Mint a hivatal sajtóosztályától megtudtuk a két építkezés párhuzamosan folyik.

A teret nem először kerítik körbe az építkezés miatt, tavaly év elején a munkálatok előkészítésének idejére is kerítés vette körül a Parlament egy részét.

Az egész Kossuth tér akkor volt körülvéve, amikor az őszödi beszéd kiszivárgása után állandósulttá váltak a tüntetések. A kordon 2007 február elején tűnt el, amikor a Fidesz-frakció Orbán Viktor vezetésével elbontotta.