Riasztást adtak ki hófúvás és eső miatt

Vágólapra másolva!
Két megyében másodfokú riasztás van érvényben az erős hófúvás miatt a nyugati országrészben. Három megyében az eső miatt van figyelmeztetés keleten.
Vágólapra másolva!

Bár szerdán hajnalban több megyében visszavonták a sok eső, havazás, illetve hófúvás miatt kiadott figyelmeztetéseket, két megyében továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a várható erős hófúvás miatt.

Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye több térségére már elsőfokú riasztást is kiadtak a hófúvás miatt. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken már délelőtt számítani lehet gyenge hófúvásra, amely alacsony torlaszokat emelhet. A várható jelentős mennyiségű eső miatt korábban tizenegy megyére kiadott figyelmeztetés már csak három megyében van érvényben. Ezek: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

A meteorológiai szolgálat azt írta: főként északkeleten hullhat összességében több mint 15-20 milliméter csapadék. A Dunántúl nyugati harmadán további havazás valószínű.

Csúszós utakra figyelmeztetnek

Havas, csúszós utakra és a hófúvás okozta közlekedési nehézségekre figyelmezteti a Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyék több térségében közlekedőket a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Pécsi Norbert Sándor szóvivő az MTI-nek küldött szerda reggeli közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a dunántúli megyékben változó intenzitással havazik, ezért a főutak latyakosak, a havazásban érintett más területeken sónedves vagy nedves az útburkolat. Mindenki csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljen útra, indulás előtt pedig tájékozódjon az aktuális útviszonyokról.