Jogerősen felmentették Jozef Rohácot

A Fővárosi Ítélőtábla bizonyítottság hiányában jogerősen is felmentette Jozef Rohácot, Fővárosi Itélőtábla Büntető Kollégiuma
Vágólapra másolva!
Jogerősen felmentették Jozef Rohácot, miután a szlovák férfira nem tudták rábizonyítani az emberölési kísérletet. Ebben az ügyben egy Seres Zoltán üzletember elleni merényletről volt szó.
Vágólapra másolva!

Bizonyítottság hiányában jogerősen is felmentette a Fővárosi Ítélőtábla a szlovák Jozef Rohácot a bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete alól kedden Budapesten.

Az ítélőtábla megállapította, hogy jogerőre emelkedett a büntetőeljárást 2012. július 14-én megszüntető rendelkezés, amely a robbanóanyaggal, robbanószerrel visszaélés bűntettére vonatkozik. Az ügyészség a Seres Zoltán elleni, közel 16 évvel ezelőtti sikertelen merényletkísérlettel vádolta meg a szlovák állampolgárságú férfit.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Rohác a bíróságon maszkban és golyóálló mellényben

Seres Zoltánt 1999. április 12-én gyilkolták meg a Pest megyei Tahitótfaluban. A vállalkozó az autójával haladt a településen, amikor egy motorral a két férfi mellé hajtott, majd egyikük több lövéssel megölte. A Seres mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

Rohác ellen az idén márciusban a Fenyő-gyilkosság miatt is vádat emeltek előre kitervelt emberölés miatt. A vádirat szerint Rohác 1998-ban vállalta el, hogy megöli a vállalkozót, a gyilkosságba pedig Ladislav T.-t és Jozef H.-t is bevonta. Rohác a társaival egy géppisztolyt, valamint ahhoz való lőszereket és hangtompítót is beszerzett, majd kifigyelték Fenyő napi rutinját. A három férfi 1998. február 11-én aztán a Vico székház előtt várta Fenyő Jánost, majd követték, és a Margit körúton Rohác meggyilkolta a piros lámpánál autójában várakozó vállalkozót.

Sőt márciusban az Aranykéz utcai robbantás ügyében is gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók szerint 1998-ban Portik Tamás megrendelésére Jozef Rohác robbantott fel egy Polski Fiatot Budapest belvárosában.

A Rohácról szóló cikkeinket itt találja meg.