Kirúgták a Fejér megyei kormányhivatal-főigazgatót

Vágólapra másolva!
Május 31-i hatállyal megszüntette a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójának megbízatását Navracsics Tibor közigazgatási miniszter. A főigazgató felmentését Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott kérte, arra hivatkozva, hogy megrendült a bizalma az intézmény vezetőjében.
Vágólapra másolva!

Felmentéssel megszüntette a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójának kormányzati szolgálati jogviszonyát Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter - közölte a kormányhivatal kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a miniszter március 20-án kelt okiratában Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott javaslatára szüntette meg Balogh Ibolya főigazgató szolgálati jogviszonyát. A hivatalos indoklás szerint azért, mert "megrendült a bizalmi viszony a főigazgató és kormánymegbízott között, ami nehezítette a kormányhivatal működőképességét".

Balogh Ibolya felmentése 2013. május 31-vel hatályos, de március 31-től felmentési idejét tölti, erre az időszakra mentesítették a munkavégzési alól.

Az Fn24 korábbi cikke szerint már február közepén felröppent a hír Balogh Ibolya távozásáról, de akkor azt mind az érintett, mint Dorkota Lajos kormánymegbízott cáfolta.