Húsvétvasárnap volt a legtöbb határsértő

Vágólapra másolva!
Három nap alatt 131 határsértőt fogtak el a szegedi határrendészeti kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei az elmúlt három napban - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn. Főként afgán és pakisztáni állampolgárok jöttek, de volt közöttük egy nyugat-afrikai férfi is.
Vágólapra másolva!

A legtöbben vasárnap próbálkoztak, akkor 15 csoportban 58 határsértőt állítottak elő. Szombaton 31, pénteken pedig 42 határsértőt fogtak el.

Az illegális migránsok továbbra is Röszke és Mórahalom külterületén gyalogosan érkeznek Magyarországra, és jellemzően menekültstátusz iránti kérelmet terjesztenek elő. Az elmúlt 24 órában főként afgán és pakisztáni állampolgárok jöttek, de volt közöttük a nyugat-afrikai Togóból érkezett férfi is - mondta Szenti Szabolcs szóvivő.

Pakisztániakat tartóztattak fel Hegyeshalomnál

Hat pakisztáni állampolgárt tartóztattak fel Hegyeshalomnál a határrendészek. A külföldiek érvényes úti okmányok nélkül akartak Nyugat-Európába utazni, így velük szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indult szabálysértési eljárás - közölte Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn.

A pakisztáni férfiakat a vonatról szállították le a hegyeshalmi vasútállomáson vasárnap - közölte Kálmán Gabriella. Ketten közülük humanitárius tartózkodási engedéllyel, míg a többiek csupán a debreceni befogadóállomás területére érvényes igazolvánnyal rendelkeztek. Kiderült az is, hogy egy nappal korábban már próbálkoztak illegálisan Ausztriába jutni. Akkor taxival vágtak neki az útnak, de a NAV járőrei az M1-es autópályán feltartóztatták őket - tette hozzá Kálmán Gabriella.