Arany Alkony: Nincsenek veszélyben a lakók

Vágólapra másolva!
Kielégítőnek tartja az Arany Alkony-otthonokban a szolgáltatások minőségét az idősotthon vezetője. Az Arany Alkony működési engedélyét a héten vonták vissza.
Vágólapra másolva!

Semmilyen szinten nem felel meg a valóságnak a budapesti kormányhivatal állítása, miszerint veszélyben vannak az idősek az Arany Alkony-otthonokban - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a jelenlegi fenntartó, akinek a működési engedélyét nemrég visszavonták.

Erdős János a lap pénteki számában közölt cikk szerint elmondta, egyelőre nem határoztak arról, hogy fellebbeznek-e a hivatal döntése ellen. Jelenleg a működés biztonsága a napi feladatok szintjén kielégítő, és remélik, hogy a döntéshozó felelősöktől a jövőben is megkapnak minden segítséget, amely szükséges ennek az állapotnak a fenntartásához - közölte az intézménylánc vezetője.

A hivatal egyebek között nehezményezte, hogy a misszió a kiadások leszorításával, vagyis takarékoskodással próbálja kompenzálni a hiányt. Mint írták, kevés a szakképzett dolgozó, az étkezésre fordított normatíva pedig alacsony, ami megmutatkozik a minőségben, illetve a kapott tisztasági csomag tartalmával és mennyiségével sem elégedettek az ellátottak.

A fenntartó szerint az étkezés minőségi garanciáit dietetikus segítségével, étlaptanács közreműködésével biztosítják, a tisztasági csomagokat pedig a törvényi előírásokat figyelembe véve állítják össze. Arról, hogy pontosan mennyi tartozásuk van, nem kívánt nyilatkozni arra hivatkozva, hogy az azzal kapcsolatos bírósági ügyek folyamatban vannak.