Vágólapra másolva!
A legtöbb megyeszékhelyen és megyei jogú városban meghosszabbították az okmányirodák nyitvatartási idejét, hétfőtől péntekig reggel 8 órától este 8 óráig tartanak nyitva a hivatalok - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteken.
Vágólapra másolva!

Komárom-Esztergom megyében Tatán és Oroszlányban biztosítják ezt a lehetőséget, Zalában pedig a megyeszékhelyen kívül Nagykanizsán is. Pest megyében minden járási székhelyen bevezetik az új nyitva tartást.

A fővárosi kerületi hivatalok okmányirodáiban március végére alakítják ki a meghosszabbított nyitva tartás szerinti működést. Tolna megyében a szekszárdi okmányirodában hétköznaponként tizenkét órában várják az ügyfeleket, a megye többi okmányirodájában pedig a járási hivatalok felállításával egy időben megszüntették az ügyfélmentes napokat.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közölte: 2013 végére az ügyintézés legfőbb helyszínei a kormányablakok lesznek, amelyek az okmányirodáknál jönnek létre. Több mint háromszáz helyszínen, több mint kétezer hatósági ügyben lehet majd a kormányablakokat felkeresni.