Sikkasztásért elítélték a taszári polgármestert

Vágólapra másolva!
Sikkasztásban bűnösnek mondta ki a bíróság jogerősen a taszári polgármestert, de a büntetését a korábban kiszabotthoz képest enyhítette. A polgármester a helyén maradhat. A taszári laktanyából kallódó lemezszekrényeket, faipari gépeket adott el jogtalanul - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek mondta ki a Kaposvári Törvényszék folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt, és négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélte Pataki Sándor független taszári polgármestert - számol be róla a pénteki Magyar Nemzet. Ezzel enyhítette a Kaposvári Városi Bíróság ítéletét a tíz hónapos, börtönben letöltendő, egy évre felfüggesztett szabadságvesztésről. A polgármesternek nem kell megválnia hivatalától.

A polgármester részben önhatalmúlag, részben testületi hozzájárulással ingóságokat, köztük lemezszekrényeket, faipari gépeket bocsátott áruba a szinte teljesen széthordott taszári laktanyából. Az önkormányzati vezető a vádirat szerint ezzel 360 ezer forintos kárt okozott a honvédségnek. Az ügyész szerint Pataki Sándornak tudnia kellett: a laktanyában lévő ingóságokkal nem rendelkezhet az objektum őrzésével megbízott önkormányzat.