Terroristák lehetnek a kábeltolvajok

Vágólapra másolva!
Évtizedekre börtönbe juttatná egy fideszes képviselő azokat, akik közüzemi kábellopást követnek el. Boldog István szerint azért is éveket kéne kiszabni, ha valaki csak egy vödröt visz el az udvarról.
Vágólapra másolva!

Legyen terrorista bűncselekmény a fémtolvajlás legveszélyesebb "műfaja", azaz a közüzemi kábellopás - egyebek mellett ezt kezdeményezi a Fidesz jövő heti parlamenti frakcióülésén Boldog István országgyűlési képviselő - számol be róla a csütörtöki Magyar Nemzet.

Boldog István a lapnak elmondta: már az új büntető törvénykönyv (Btk.) elfogadásakor is javasolta a szigorítást, de akkor csak kevesen támogatták. A képviselő úgy vélekedett, hogy a közüzemet, azaz emberek életét veszélyeztető bűncselekményeknél évtizedes börtönbüntetéseket kellene kiszabni. Ha pedig valaki csak egy vödröt visz el egy udvarról, azt is legalább 3-4 évre be kellene zárni, akárcsak az orgazda fémfelvásárlókat. Tanulmányoztam Szent László törvényeit, hasznosak - szögezte le.

Zsolnai József (Fidesz-KDNP), a Fővárosi Közgyűlés közbiztonsági tanácsnoka közölte: ők is szeretnék a Btk. szigorítását, továbbá kezdeményezik, hogy az eddig két helyre, a rendőrséghez, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) telepített nyomozati jogkör egy kézbe kerüljön. A Fidesz minden közbiztonság-javító lépést támogat, a kérdés kiemelt téma lesz a jövő heti parlamenti frakcióülésen - mondta a lapnak Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója.