Ömlött a víz a 3-as metróban

Vágólapra másolva!
Eltörött egy tűzoltóvezeték a 3-as metró alagútjában a Corvin-negyed és a Kálvin tér között.
Vágólapra másolva!

Ömlött a víz a 3-as metró alagútjában a Corvin-negyed és a Kálvin tér között - közölte a Pénzcentrum.hu kedden délelőtt. A BKV közleménye szerint fél nyolckor érzékelték a vízszivárgást, amelyet el is hárítottak, miután elzárták a főelzárót. Az üzemzavar nem veszélyeztette a vonatforgalmat, a metrók zavartalanul közlekednek. Az eset következtében előfordulhatott, hogy egy-egy járműbe beszivárgott a víz.

A Pénzcentrum.hu korábban azt írta, hogy szerelvények az említett szakaszon lelassítottak, a vezetők pedig felhívták az utasok figyelmét a helyzetre, valamint kérték őket, álljanak el az ajtóktól.

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke az Indexnek azt mondta, az érintett szakaszon eltört egy körülbelül 500 milliméter átmérőjű, nagynyomású tűzoltóvezeték. Ez az alagút oldalán fut, nagyjából a vonat padlózatának magasságában. A csőtörés oka, hogy a 3-as metró műszaki berendezéseinek nagy része katasztrofális állapotban van, ki kellene cserélni, erre az egyesület már sokszor felhívta a figyelmet - mondta Bíró Endre.