Nem akart orvoshoz menni, kihívták rá a TEK-et

Vágólapra másolva!
A Terrorelhárítási Központ emberei hozták ki a házából azt az érsekvadkerti asszonyt, aki egy bírósági határozat ellenére nem akart orvosi vizsgálatra menni, bezárkózott a házába, és öngyilkossággal fenyegetőzött. A nőt végül a TEK tárgyalója bírta rá, hogy kijöjjön a házból.
Vágólapra másolva!

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fékeztek meg egy nőt a Nógrád megyei Érsekvadkerten kedden, az asszony öngyilkossággal fenyegetőzött, amikor végrehajtó jelent meg a házánál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Horváth Zsófia azt mondta, a bírósági végrehajtó azért jelent meg a rendőrökkel az érsekvadkerti családi háznál, hogy bírósági végzés alapján orvosi vizsgálatra szállítsák az ott lakó 53 éves nőt.

Az asszony - a gondnoksága alatt álló 32 éves fiával együtt - bezárkózott a házába, és a hasához kést szorítva öngyilkossággal fenyegetőzött. A nőt végül a TEK tárgyalója bírta rá, hogy kijöjjön a házból, és a központ munkatársainak segítségével szállították kórházba a fiával együtt - mondta a sajtóügyeletes.

Hétfőn egy másik esetnél is a rendőrök szerint szükség volt a TEK-re. A Terrorelhárítási Központ segítségét kérték a monori rendőrök, miután egy pilisi férfi késsel támadt egy kerékpárosra, majd bezárkózott a házába. A férfi állítólag robbantással is fenyegetőzött.