Felrobbant egy családi ház a XVIII. kerületben

Vágólapra másolva!
Egy családi ház felrobbant Budapesten, egy idős nő meghalt a balesetben.
Vágólapra másolva!

Felrobbant egy családi ház Budapesten, a XVIII. kerületi Csévéző utcában kedden délben, a robbanásban egy idős nő meghalt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az [origo]-val. A rendőrség délután közölte, hogy valószínűleg gázrobbanás történt.

Kisdi Máté azt mondta, hogy a robbanásban a 100 négyzetméteres családi ház teteje megsemmisült, a ház főfalai kidőltek, a ház környékét cserepek borítják. A robbanás erejét mutatja, hogy a ház egyik főfala szó szerint átdőlt a szomszéd udvarára.

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Tűzoltók a felrobbant háznál. Kattintson a képre a galériához!

"A tűzoltók a veszélyes környezetben kezdték meg a tűz eloltását" - mondta Kisdi, aki 1 órakor azt mondta, hogy a tüzet eloltották. Információja szerint csak az idős nő tartózkodott a házban.

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítójának az elsőként kiérkező rendőr azt mondta, hogy akkora lángok csaptak a magasba, hogy hiába próbált, már nem tudott bemenni a házba. Az egyik tűzoltó tudósítónknak azt mondta, hogy 10 méteresek voltak a lángok. Munkatársunk szerint több tűzoltó is csodálkozott azon, hogy a nagy erejű robbanás ellenére egyáltalán nem sérültek a szomszédos házak.

Fotó: Hirling Bálint [origo]
A ház környéke tele van cserepekkel. Több fotóért kattintson a képre!

Az egyik szomszéd azt mondta tudósítónknak, hogy semmilyen előzménye nem volt a robbanásnak, csak a lángokat látta, amikor robbanás után kiment a háza elé. Tudósítónk szerint a ház fele gyakorlatilag szétrobbant.