Mégsem önvédelemből lőtt tavaly a győri presszós

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a győri presszós ellen, aki tavaly áprilisban lelőtte két korábbi vendégét - olvasható a megyei rendőr-főkapitányság internetes oldalán. A rendőrség szerint egyértelműen sikerült cáfolni, hogy önvédelemből lőtt volna a férfi.
Vágólapra másolva!

Mint arról beszámoltunk tavaly áprilisban, a bűncselekményt megelőző este a gyanúsított együtt szórakozott saját presszójában, a Vadkan presszóban a későbbi áldozatok baráti körébe tartozó társasággal, majd miután összekülönböztek, kitessékelte a vendégeket. A kidobottak két ismerőse másnap - telefonon előzőleg jelezve ezt neki - felkereste a vendéglátóhely tulajdonosát, aki, mivel jól ismerte az egyik későbbi áldozat agresszivitását, csőre töltött vadászfegyverrel várta őket.

Amikor a kocsmához érkező két férfi meglátta, hogy a presszósnál puska van, visszaültek a kocsijukba, de egy újabb vita miatt egyikük kiszállt. A vendéglátós őt és a kocsit elindítani próbáló társát is lelőtte, mindketten a helyszínen meghaltak. Ezután az elkövető bement az udvarra, ott átadta a fegyvert egyik ismerősének, és telefon hívta a rendőrséget.

A rendőrségi közlemény szerint egyértelműen sikerült cáfolni a gyanúsított és a védője azon érvelését, hogy a férfi önvédelemből lőtt. Az ügyet - több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - a nyomozó hatóság a napokban vádemelési javaslattal megküldi a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek.

A győri lövöldözésről szóló riportunkat itt olvashatja.