Rendőröket vertek Kenderesen

Vágólapra másolva!
Az igazoltatás megtagadása után a rendőrök üldözőbe vettek egy autót még a múlt csütörtökön Kenderesen. Az utcában, ahol utolérték, egy nagyobb csoport várta őket, amelynek néhány tagja nekiesett a járőröknek.
Vágólapra másolva!

A Szolnoki Járásbíróság elrendelte annak a három személynek az előzetes letartóztatását, aki az elmúlt héten intézkedő rendőröket bántalmazott és életveszélyesen megfenyegetett - közölte a Szoljon.hu-val Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Balázsné Busku Terézia tájékoztatása szerint január 24-én a rendőrök egy autó vezetőjét akarták ellenőrizni, mert azt gyanították, hogy a sofőr ittasan ült a volánhoz. A jármű négy utasa közül hárman ezt zokon vették, trágár szavakkal illették a járőröket, és azzal fenyegetőztek, hogy megölik őket. Akkor hajtottak el, mikor a rendőrök hívására egy újabb rendőrautó érkezett az esethez. A gépkocsit a rendőrök üldözőbe vették, és egy kenderesi utcában érték utol. Ott már egy népes csoport gyűlt össze, és a három férfi közül kettő nekitámadt a rendőröknek, a harmadik pedig tovább fenyegetőzve hergelte társait.

A verekedésben négy rendőr közül kettő nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett, a további atrocitásoknak az újabb rendőrautókkal érkező erősítés vetett véget. A három férfi közül az egyik megbilincselésekor is agresszív volt, ezért ellene gázsprayt alkalmaztak. A három férfi ellen intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás. Az ügyészség vizsgálni fogja a csoport tagjainak szerepét is a bűncselekményben.