Esik a hó, de járhatóak az utak

Vágólapra másolva!
Az ország több pontján is havazott hétfőn kora délután, de az utak nagyrészt jól járhatóak. Vas megyében jégbordákra kell számítani.
Vágólapra másolva!

Egyelőre jól járhatóak a havazással leginkább érintett Pest megyei területeken a fő- és mellékutak, miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hajnal óta 60 sószóró géppel tisztítja őket - közölte a társaság szóvivője hétfőn kora délután. A megye északi részén - elsősorban Vác, Szentendre és a gödöllői dombság térségében, illetve a Pilisben - folyamatosan havazik, a déli területekről pedig inkább hószállingózást, szitálást jelentettek.

A Magyar Közút épp ezért a váci és a dunakanyari területekre "összpontosít": hajnal óta 60 munkagéppel végeznek síkosságmentesítést például a 10-es főúton és a 31-es főúttól északra.

Már befejezték a Dobogókő környéki, a Gödöllőre vezető és a határ menti utak letakarítását, de a gépek a tankolást követően visszatérnek a "kritikus" szakaszokra. Pest megyében valamennyi fő- és mellékútvonal járható, burkolatuk azonban több helyen latyakos, ezért nem árt az óvatosság. Komolyabb fennakadást eddig sehonnan sem jelentettek.

Az Útinform tájékoztatása szerint A Dunántúl nyugati részén, valamit az Alföld déli részén is szállingózik a hó. A Bakonyban havas eső, Miskolcon eső esik, az utak vizesek, latyakosak, helyenként havasak. Vas megyében síkosak, jégbordásak. A Dunától keletre az alsóbb rendű utak havasak.