Áramszünet bénította meg az eplényi síarénát

Vágólapra másolva!
Áramszünet miatt vasárnap fél napig csak egy felvonó működött az eplényi síarénában. A síelők egy része hazament, a többiek egy ideig gyalog bandukoltak fel a hegyre a csúszások után. A szolgáltató szerint estére áll helyre teljesen a rend.
Vágólapra másolva!

Reggeltől délután fél egyig csak egy független kábelről működő felvonó vitte a síelőket az eplényi Nordica Síarénában, mivel - mint arról az [origo] már korábban beszámolt - áramszünet volt az egész környéken. Miután az áramszolgáltató aggregátora ismét adott áramot, a hét felvonóból már öt üzemelt.

Az aggregátor indulása után másfél óráig ingyen használhatták a felvonókat a síelők - közölte Ebele Bálint marketingvezető vasárnap. Aki visszavitte a vasárnapi jegyét, vagy ezután teszi ezt meg, kárpótlást kap - ígérte. A vendégeket azzal is igyekeznek kárpótolni, hogy vasárnap hat óra helyett este nyolckor zárnak.

Ebele Bálint szerint a kellemetlen helyzetet a vendégek megértéssel fogadták. A felvonók nem jártak, a síelők dél körül már szállingóztak el, néhányan pedig gyalog mentek fel a hegyre a csúszások után. Mint mondta, az áramszolgáltató azt ígérte, hogy este nyolc-kilenc órára szünteti meg teljesen a hibát.