Átverhették Vizoviczkit a korrupt rendőrök

Vágólapra másolva!
Kitalált rendőrségi akciók elhárításával bizonyították hűségüket azok a főtisztek, akik a gyanú szerint rendőri védelmet nyújtottak a vesztegetéssel gyanúsított Vizoviczki László érdekeltségeinek. A rendőrség a nyomozás során több olyan hangfelvételt is lefoglalt, amelyen a főrendőrök a valóban nem létező akciók részleteiről egyeztetnek.
Vágólapra másolva!

Hangfelvételek és lefoglalt dokumentumok igazolhatják, hogy a rendőrségi vesztegetési botrányban előzetesbe helyezett főtisztek több alkalommal is megtévesztették a bűnszervezet vezetésével gyanúsított Vizoviczki Lászlót - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a hangfelvételek igazolják, hogy a letartóztatott főrendőrök arról egyeztettek, hogy milyen, általuk kitalált rendőrségi ügyek hamisított dokumentumaival, illetve azok sikeres elhárításának meséjével igazolják hűségüket Vizoviczkinak.

A kitalált eljárásokról szóló iratok közül a nyomozók többet is lefoglaltak, amikor házkutatásokat tartottak a gyanúsítottak otthonaiban. A gyanúsítottak azonban a kitalált akciók mellett a gyanú szerint sikeresen hárítottak el több valóban tervbe vett, Vizoviczki László érdekeltségeit érintő rendőrségi akciót is.

A Vizoviczki László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött tavaly februárban. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat, közülük öten vannak előzetes letartóztatásban, egy embert házi őrizetben tartanak. A gyanú szerint Vizoviczkinak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, akinek a feladata az volt, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken - ezek bezárása érdekében - razziákat tartsanak.