309 millió jutott jutalomra a budapesti városházán

Vágólapra másolva!
Tarlós István még egyszer sem vett fel jutalmat, de helyettesei egyenként 1,5 milliót kaptak. A Városháza szerint másra úgysem lehetett volna költeni a pénzt.
Vágólapra másolva!

Több mint 300 millió forint jutalmat kaptak tavalyi munkájuk után decemberben a főváros vezetői és a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói - közölte a Városháza a Népszavával.

A napilap pénteki számában megjelent cikk ismerteti, hogy Tarlós István főpolgármester megválasztása óta egyszer sem vett fel év végi jutalmat, ám helyettesei - hasonlóan 2011-hez - igen. Az öt helyettes - Bagdy Gábor, Csomós Miklós, György István, Szeneczey Balázs és Szentes Tamás - tavaly év végén bruttó 1,5-1,5 millió forint jutalmat kapott. (György István a hír megjelenése után közleményt adott ki arról, hogy jutalmát minden évben jótékony célra fordítja.) A 985 fős igazgatási apparátus munkáját fejenként átlagosan 314 ezer forint év végi jutalommal díjazták, összesen 309 millió forinttal.

A Városháza azt is közölte, hogy az összeg fedezete ezúttal is az éves bérmaradványkeret volt, "amelyet bérkifizetésén kívül másra, például önkormányzati adósság törlesztésére a jogszabály szerint nem lehet felhasználni" - írja a napilap.