Fizet a gyerekeket bezáró igazgató

Vágólapra másolva!
A korábban súlyosabb, de továbbra is felfügesztett börtönbüntetés kapott K. Ildikó. A szociális munkás egy kecskeméti speciális gyermekintézmény igazgatójaként gyerekeket zárt be egy szobába.
Vágólapra másolva!

Két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék pénteken K. Ildikót, aki a vád szerint egy kecskeméti speciális gyermekintézmény igazgatójaként gyerekeket zárt be egy szobába. Az ítélet jogerős.

A törvényszék ezzel súlyosította a Kecskeméti Városi Bíróság (ma Kecskeméti Járásbíróság) által tavaly márciusban személyi szabadság megsértéséért kiszabott másfél éves, szintén felfüggesztett börtönbüntetést.

A másodfokú bíróság mellékbüntetésként 500 ezer forint pénzbírságot szabott ki a vádlottra, és öt évre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelyhez felsőfokú szociális végzettség kell.

A kecskeméti Juhar utcai iskolában több mint két éve indult vizsgálat, miután bejelentések érkeztek arról, hogy a rossz magaviseletű gyerekeket úgy rendszabályozzák, hogy hosszabb-rövidebb időszakokra egy belülről nem nyitható szobába zárják őket.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató speciális intézmény egyik ápolója az ügy kirobbanása után azt állította, hogy szemtanúja volt, amikor az egyik állami gondozott fiút az egyik kolléganője bezárta, és egy napig otthagyta. A volt dolgozók szerint körülbelül 10 gyerek volt, akiket rendszeresen bezártak a szobába.

Az otthon volt gyógypedagógusának is felajánlották: ha van olyan gyereke, akivel nem bír, bezárhatja a dühöngőbe.