Ugrott a fideszesek év végi jutalma

Vágólapra másolva!
Nem dacolnak a fideszes önkormányzati vezetők Orbán Viktor pártelnök-kormányfő kérésével: egymás után fizetik vissza vagy fordítják jótékony célra az év végi jutalmat. A Miniszterelnökségen még összegzik a számokat.
Vágólapra másolva!

Bár csütörtökön járt le a jelentési határidő, egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy hány kormánypárti polgármester és alpolgármester tesz eleget a miniszterelnöki kérésnek, vagyis fizeti vissza vagy fordítja jótékony célokra az év végi jutalmát. A Blikknek a miniszterelnöki stáb egy neve elhallgatását kérő tagja azt mondta, százával érkeznek a jelentések, de még folyik az összegzésük.

A lap nem talált olyan fideszes önkormányzati vezetőt, aki dacolt volna Orbán Viktor pártelnök-kormányfő határozott kérésével. Korábban egyedül Varga József országgyűlési képviselő és ferencvárosi alpolgármester nyilatkozta azt, hogy inkább a gyerekei tandíjára költi az év végi jutalmát.

Teljesen egyetértett viszont a miniszterelnökkel Formanek Gyula ferencvárosi alpolgármester, akinek több mint 700 ezer forintról kell lemondania. A politikus elmondta, hogy ő az év végi pluszpénzt nem rendszeres juttatásként a pályázatokkal járó többletmunkáért kapta, amit jogszerűen csak jutalomként tudtak díjazni. Egy oktatási intézménynek, valószínűleg a piaristáknak fogja felajánlani a 700 ezer forintot - mondta a politikus.

A Blikk 32 kormánypárti polgármestert talált, akik összesen 50 millió forint jutalmat kaptak.