Eladakozta a jutalmát egy budapesti városvezető

Vágólapra másolva!
Felvette 1,5 millió forintos jutalmát, de azt jótékony célra fordította György István főpolgármester-helyettes.
Vágólapra másolva!

A városüzemeltetési főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 2012-ben - csakúgy mint egy évvel korábban - minden év végi jutalmát jótékony célra ajánlotta fel. György István az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében kifogásolta, hogy a városvezetői jutalmakról szóló híradásokban őt is említik, ugyanakkor soha nem fordultak hozzá amiatt, hogy mi lett a sorsa a felvett összegnek.

A városvezető leszögezte: a jutalom megítéléséről és összegéről nem a helyettesek döntenek, abba nincs beleszólásuk. Tudatta azt is, hogy - jóval a jutalmak kérdésével kapcsolatos megnyilvánulásokat megelőzően - 2012 decemberében a teljes összeget, vagyis a kézhez kapott 1 millió 57 ezer 525 forintot jótékony célra (többek között kőbányai családok megsegítésére) ajánlotta fel, és ezt tette az azt megelőző évben is.

A Népszava pénteken a Városházára hivatkozva azt írta, több mint 300 millió forint jutalmat kaptak tavalyi munkájuk után decemberben a főváros vezetői és a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói.

A napilap ismerteti, hogy Tarlós István főpolgármester a megválasztása óta egyszer sem vett fel év végi jutalmat, ám helyettesei - hasonlóan 2011-hez - igen. Az öt helyettes - Bagdy Gábor, Csomós Miklós, György István, Szeneczey Balázs és Szentes Tamás - tavaly év végén bruttó 1,5-1,5 millió forint jutalmat kapott.