Kordonokat építenek az aluljárókban

Vágólapra másolva!
Több fővárosi aluljáró egy részét elkerítették. A Fővárosi Önkormányzat nagytakarítással és fertőtlenítéssel indokolja a kordonállítást.
Vágólapra másolva!

A Blaha Lujza téren, az Astoriánál és a Corvin negyedben is elkerítették az aluljárók egy részét nagytakarításra és fertőtlenítésre hivatkozva - írta a Blikk. Több fővárosi aluljáró egy részét "Munkaterület, a kordonon belül tartózkodni tilos!" feliratú táblával kerítették el.

A Blikk érdeklődésére a Fővárosi Önkormányzat azt közölte, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a BKK Közút Zrt. a budapesti aluljárók rendben tartásával kapcsolatos közszolgálati feladatainak eleget téve folyamatos nagytakarításba és fertőtlenítésbe kezdett. Ennek zavartalan végzéséhez munkaterületeket alakítottak ki, amelyeket lezártak kordonnal és táblákkal.

Az FKF Zrt. vizes takarítási technológiát alkalmaz, amely miatt akár elcsúszhatnának és megsérülhetnének a járókelők, ezért a terület lezárása fokozottan indokolt. A közterület-felügyelet alapfeladata, hogy biztosítsa a közterületi rendet, és segítse a közszolgáltató szervezetek munkavégzési helyszíneinek biztosítását - tették hozzá.

A Blikk szerette volna megtudni, hogy melyik aluljáróban meddig takarítanak, és azt, hogy mindennek van-e köze a hajléktalanokhoz, de a kérdéseire nem kapott választ.

A napilap emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság novemberben megsemmisítette azt a rendelkezést, amely szabálysértéssé minősítette a "közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát". Tarlós István főpolgármester ezután a Facebookon azt írta: "Az aluljárókban a pozitív változások kitapinthatóak voltak, ám a határozattal visszaköltöztették a fedélnélkülieket az aluljárókba."