Vágólapra másolva!
P. László egyik vallomása szerint ismerte Bándy Katát, nem a gyilkosság éjszakáján találkoztak először. A vallomás megmagyarázná, miért nem próbált menekülni az áldozat - adta hírül a Dunántúli Napló.
Vágólapra másolva!

Ismerhette egymást Bándy Kata és a meggyilkolásával gyanúsított P. László. A Dunántúli Napló értesülése szerint a vádlott arra utalt egy vallomásában, hogy korábban is találkozott a nővel. A lap értesülését nem erősítette meg P. László kirendelt védője.

A Dunántúli Napló által megkérdezett ügyvédek szerint nem számít sem enyhítő, sem súlyosbító körülménynek, hogy P. László ismerte Bándy Katát. P. László kirendelt védője a dunántúli lapnak elmondta, hogy védence több vallomást tett, ezek mindegyikében elmondta, hogy cselekedete szexuális indíttatású volt, és hogy megfojtotta a pszichológusnőt. Az aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolt P. László tárgyalása február 18-án fog megkezdődni a Pécsi Törvényszéken.

A Pécsen rendőrpszichológusként dolgozó Bándy Kata 2012. július 8-án éjjel tűnt el, amikor egy buliból tartott hazafelé. A huszonöt éves lány mozgását egy darabig nyomon tudták követni a térfigyelő kamerák felvételei alapján, a lakására azonban nem érkezett meg. Keresésére a Facebookon is szerveződött mozgalom, kollégái pedig felforgatták a várost a lány után kutatva.

A holttestet július 11-én találták meg egy bokros területen a pécsi Délibáb utcában. A pszichológusnő vélt gyilkosát pedig egynapnyi üldözés után, július 15-én fogta el a rendőrség. P. László két nappal később részletes beismerő vallomást tett.