A KIM rugalmas március 15-ét illetően

Vágólapra másolva!
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) mindig is rendkívül rugalmas volt az egyes helyszínek használatát illetően - közölte a társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság vezetője. Kovács Zoltán arra az Index-hírre reagált az MTI-nek, hogy összesen 12 nagy közterületre adott be kérelmet a KIM, amelyet rendezvényterületnek használna a kormány március 12. és 19. között.
Vágólapra másolva!

Az előterjesztés szerint március 15. környékén a kormányé lehetne a Kiskörút nagy része (Károly körút, az Astoria, a Múzeum körút és a Kálvin tér teljes területe). Emellett a Bajcsy-Zsilinszky út és az Erzsébet híd is a KIM-é lenne az 1848-49-es forradalom évfordulója körüli napokon. Emellett igényt tart az Üllői út teljes területére (a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között) és a Baross utcára (a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között). Budán a Clark Ádám teret, a Döbrentei teret és a Szarvas teret, valamint az Attila utat (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között) foglalná le a minisztérium.

Természetes, hogy a nemzeti ünnepek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős KIM gondoskodik a rendezvényhelyszínek és vonulási útvonalak előkészítéséről - nyilatkozta Kovács Zoltán. A KIM az idén is a jogszabályoknak megfelelően nyújtotta be a közterület-használati igényeket a Fővárosi Önkormányzathoz - mondta az államtitkár, majd hozzátette: "Tavaly kezdődött az a felismerés, hogy a kormány időben, valamint a saját maga által szabott munkarendnek megfelelően, kötelezettségszerűen, gondosan előkészítve végzi a munkáját."

"Ha bármely más szervezetnek, rendezvényszervezőnek igénye van a lefoglalt közterületekre, és az nem ütközik a rendezvények időpontjával, azt maximális rugalmassággal kezeljük, ahogy tettük eddig is" - szögezte le Kovács Zoltán.