Patkányméreg lehet egy vaníliás nápolyiban

Vágólapra másolva!
Feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel egyes lengyel édességek gyártásakor, az élelmiszerekből magyar boltok polcaira is került. Az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint semmiképp nem szabad elfogyasztani az érintett édességeket. A Tesco azonnal kivonja a forgalomból a terméket.
Vágólapra másolva!

A "TS Vanília ízű krémmel (74 százalék) töltött ostyaszeletek"-ből a jelenlegi információk szerint a Tesco-áruházakba szállított a gyártó - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden. A hivatal közlése szerint az érintett termék 175 grammos, minőség-megőrzési ideje 2013. 04. 21., azonosító száma pedig 2-0771-210413. A hatóság közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy az ezzel az azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények között ne fogyassza el senki.

A hivatal kedden kapott értesítést az európai uniós tagállamok által működtetett, az élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszeren. Ennek nyomán azonnal elrendelték az édességek forgalomból való kivonását, és az eset kivizsgálását is.

A lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel. Ebben rágcsálóirtó szerre emlékeztető rózsaszínű granulátumot találtak, bár még nem bizonyított, hogy a granulátum valóban rágcsálóméreg-e.

A Tesco közleményben reagált a hírre. Ők azonnali hatállyal kivonják a forgalomból azt a Lengyelországban gyártott vaníliás ostyát, amelynél felmerült a gyanú, hogy rágcsálóméreggel szennyezett. A vásárlóknak blokk nélkül is visszaadják a termék árát.