Már nem döcög a metró a Corvinnál

Vágólapra másolva!
A Metróért Egyesület szerint csak döcögve haladhatott a 3-as metró a Corvin-negyednél, mert eltört a sín. A BKK közleménye szerint az ideiglenes javítási munkákat megcsinálták, de a végleges helyreállítást az éjszakai üzemszünetben tudják befejezni.
Vágólapra másolva!

Síntörés miatt csak 15 km/h-s sebességgel haladhattak a metrószerelvények a 3-as vonalon a Corvin-negyednél - közölte a Metróért Egyesület hétfőn a Facebook-oldalán. A műszaki hiba az Újpest-Városközpont felé tartó vágányon történt, a korlátozás a Corvin-negyed és a Kálvin tér között volt érvényes.

Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta, hogy a jelenlegi tervek szerint vagy csúcsidőszakon kívül, vagy üzemzárás után, de még hétfőn sínhevederek felszerelésével megszüntetik a hibát, így a sebességkorlátozás is feloldható lesz. Hozzátette, hogy amíg nem újítják fel a vágányokat és az alagutakat, addig ezek a hibák elő fognak fordulni. Gulyás szerint százmilliárdos nagyságrendű összegre lenne szükség a teljes felújításhoz, és mivel ez a pénz most nem áll rendelkezésre, kisebb szakaszokon használt síneket fognak beépíteni.

A BKK közleményében megerősítette az egyesület hírét a síntöréstől. Azt írták, hogy az M3-as metró vonalán a Corvin-negyed és a Kálvin tér állomások között a síntörés miatt a pályás szakemberek 15 km/órás sebességkorlátozás elrendelését kérték. A lassújel hatására a metró forgalma kismértékben lelassult, de a hiba miatt jelentősebb fennakadás nem keletkezett. A BKK szerint a műszaki szakemberek a hiba észlelését követően azonnal intézkedtek, melynek során a síntörés átmeneti helyreállítását szakemberek haladéktalanul elvégezték, így a sebességkorlátozás 15.10-kor megszűnt, és a járművek ismét az eredeti, 60 km/óra sebességgel közlekedhettek. A végleges helyreállítást az éjszakai üzemszünetben csinálják meg - írták közleményükben.