Nyolcvanmillió forint pluszt akar beszedni az utasoktól a MÁV

Vágólapra másolva!
Januárban és februárban is sok ellenőr lesz a vonatokon, mert a MÁV-nak bejött, hogy decemberben megerősítette a jegyvizsgálatot. Nyolcvanmillió forint pluszbevételt remélnek az intézkedéstől.
Vágólapra másolva!

A decemberi fokozott ellenőrzéseket követően ismételten növeli a MÁV a vonatain szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók számát januárban és februárban is, hogy a menetjegyek, bérletek ellenőrzése még a legnagyobb utasforgalmú napszakokban is teljes körű legyen - közölte a MÁV. Az erősítésre elsősorban a csúcsidőszakokban illetve a nagyobb utasforgalmú vonatokon, vasútvonalakon kell számítani.

A vasúttársaság a budapesti fejpályaudvarokon a peronkapus rendszer egy-egy napra visszaállított, átmeneti működtetését is tervezi a jövőben. A vasúttársaság a megerősített ellenőrzéssel akarja visszaszorítani a bliccelést. A szigorított ellenőrzéstől az előzetes tapasztalatok alapján a MÁV-START nagyságrendileg nyolcvanmillió forintos bevételnövekedést vár. A cég közleménye szerint a MÁV-nak éves szinten több milliárd forint vesztesége van a bliccelések miatt.