Fél Budapestet lefoglalja a kormány

Vágólapra másolva!
A kormány lényegében nem hagy helyet az ellenzéknek és a civileknek idén sem a március 15-i ünnepségek idején, tucatnyi nagy közterületet lefoglal.
Vágólapra másolva!

12 nagy közterület lefoglalására adott be kérelmet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a budapesti önkormányzatnak, számol be az Index. Ezeket rendezvényterületekként használna március 12-19. között. A főpolgármesteri hivatal partner ebben.

Az előterjesztés szerint március 15. környékén a kormányé lehetne a Kiskörút nagy része (Károly körút, az Astoria, a Múzeum körút, és a Kálvin tér teljes területe). Emellett a Bajcsy-Zsilinszky út és az Erzsébet híd is a KIM-é lenne az 1848-49-es forradalom évfordulója körüli napokon. Emellett igényt tart az Üllői út teljes területére (a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között) és a Baross utcára (a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között). Budán a Clark Ádám teret, a Döbrentei teret és a Szarvas teret, valamint az Attila utat (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között) foglalná le a minisztérium.

A kormány tovább is gondolkodik márciusnál, ugyanis beadta igényét a II. kerületi Bem rakpartra (a Batthyány tér és a Csalogány utca között) a Nemzeti Összetartozás Napjára (június 3. és 4.), valamint a februári (23-25) Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjára is lefoglalna nyolc közterületet (többek között az Andrássy utat, a Bem rakpartot, a Clark Ádám teret, a Lánchidat és a Döbrentei teret).

Tavaly is hasonlóan sok közterületet foglalt le magának a kormány, az ellenzéknek és a civileknek alig maradt helyük ünnepelni, demonstrálni.