Gumicsónakkal akartak cigit csempészni

Vágólapra másolva!
Ismét gumicsónakkal próbáltak cigarettát csempészni az ukrán határszakaszon, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei megakadályozták és lefoglalták az ötezer doboz, mintegy négymillió forint értékű dohányárut.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőrzést végeztek a zöldhatár térségében a Tisza folyó mentén - közölte a NAV. Az akció során észrevettek egy gumicsónakot, amiből nagyméretű fekete csomagokat raktak ki ismeretlenek. Megközelítették az elkövetőket, de azok észrevették a közeledő pénzügyőröket, ezért Ukrajna irányába elmenekültek, hátrahagyva a parton kilenc nagyméretű fekete csomagot. A kirakodás helyétől ötven méterre a járőrök megtalálták a csempészek által menekülés közben eldobott tizedik csomagot is.

A pénzügyőr járőrök a csomagokból előkerült 5000 doboz magyar adójegy nélküli, mintegy négymillió forint értékű Jing Ling cigarettát lefoglalták, majd átadták a helyszínre érkező pénzügyi nyomozóknak, akik ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.