Településeket zárt el a hó a nyugati országrészben

Vágólapra másolva!
Hiába takarítják az utat, a szél visszafújja a havat az útra Vas megyében. Négy település már megközelíthetetlen, több faluba nagyon nehéz eljutni. Zalában három települsét zárt el a hó.
Vágólapra másolva!

Vép, Acsád, Meszlen és Salköveskút megközelíthetetlen Vas megyében, több településre pedig nagyon nehezen lehet eljutni - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délelőtt az MTI-t.

Leibinger Eszter közölte: a 86-os út Szombathely és Hegyfalu között, a 84-es út pedig Hegyfalutól Sopron irányába jégbordás, hóátfúvásos. A rendőrök a kamionokat Szombathelyen, valamint Hegyfalu és Répcelak térségében félreállítják. Nemesbődnél egy szülő nőt szállító mentőautó csak nagyon nehezen tudott előrejutni, előtte hómaróval vágtak utat a közutasok - tájékoztatott a mentőszolgálat vasi diszpécsere.

Horvát László a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy megfeszített erővel dolgoznak a gépekkel, a viharos szél azonban folyamatosan visszafújja az útra a már eltakarított havat. A helyzet percről percre változik. Több gépet kaptak kölcsön más megyék igazgatóságaitól, ezek is megállás nélkül dolgoznak. Minden erővel próbálják fenntartani a közutak járhatóságát, de azt tanácsolják, hogy csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos - tette hozzá.

Három települést is elzárt a hó péntek reggelre Zala megyében, ahol több utat le kellett zárni a hófúvás miatt, más járművek mellett pedig egy autóbusz mentésére érkezett tűzoltódaru is elakadt a hóban. Megközelíthetetlenné vált Orosztony, Kerecseny, valamint Vasboldogasszony Csöngetmajor településrésze a hófúvás miatt.