Lecsapott a TEK az idősek kifosztóira

Vágólapra másolva!
A terrorelhárítók és a rendőrség közösen csapott le egy bandára Hajdúböszörményen, akik éjjel törtek be egyedülálló idős emberek lakásába.
Vágólapra másolva!

Idős embereket raboltak ki Hajdúböszörményben azok a férfiak, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeivel közösen fogtak el a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai - közölte a rendőrség.

A múlt év tavaszán kezdődött bűncselekmények során az elkövetők a többségében egyedül élő nyugdíjasokra éjszaka törték rá az ajtót, majd a lakást átkutatva ékszereket és készpénzt vittek el. Az idős embereket fenyegetéssel, néhány esetben bántalmazással kényszerítették értékeik átadására.

Január 15-én hajnalban hajdúböszörményi lakásukban elfogták azokat a személyeket, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével - tette hozzá a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság.

Tekintettel arra, hogy a férfiak erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már korábban összetűzésbe kerültek a hatóságokkal - valamint a rendelkezésre álló információk alapján feltételezhető volt, hogy szökésüktől tartani lehet -, a nyomozók az elfogás végrehajtásához a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. Az elfogott férfiakat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra állítottak elő, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

Elmondta azt is, hogy az őrizetbe vett öt, 18 és 32 év közötti elkövetővel szemben rablás gyanúja miatt folytatják az eljárást. A Debreceni Városi Bíróság csütörtök délután az elkövetők előzetes letartóztatását rendelte el.