A tartozásmentes Újkígyós is rajta ragadta az adóslistán

Vágólapra másolva!
A Belügyminisztérium weboldaláról letölthető táblázat szerint a Békés megyei Újkígyós adósságát is rendezi majd az állam. A település polgármestere szerint azonban ők nem tartoznak senkinek - írja a Beol.hu. A minisztérium azzal magyarázta a félreértést, hogy ők a szeptemberi adatokat vették figyelembe.
Vágólapra másolva!

Újkígyós adósságát is átvállalja az állam a Belügyminisztérium weboldaláról letölthető táblázat szerint, csakhogy a helyi polgármester szerint nincs is adósságuk - írja a Beol.hu.

Az [origo] kérdésére a Belügyminisztérium azt közölte, hogy a táblázatban azért szerepelhet a település, mert a 2012 szeptemberi állapotot vették figyelembe. Az újkígyósi polgármester viszont azt mondta, decemberben fizették ki az adósságaikat.

A lapnak nyilatkozó polgármester azt mondta, városa nem tartozik az adósságrendezés körébe vont települések közé, nem bocsátott ki kötvényt, nincs folyószámlahitele, nincsenek több hónapja sorban álló számlái sem. A település a szennyvízberuházással kapcsolatosan vett fel hitelt még 2002-ben, de ennek utolsó, 6 millió forint körüli törlesztőrészletét tavaly decemberben teljesítették.