Rendőri felvezetéssel vittek kórházba egy vajúdó nőt

Vágólapra másolva!
Vajúdó nő ült a hóhelyzet miatti dugóban álló egyik kocsiban Veszprém megyében. A férj a rendőröktől kért segítséget, akik szirénázó járőrautóval kísérték a veszprémi kórházba a párt.
Vágólapra másolva!

Rendőrautó felvezetésével vittek kórházba egy vajúdó nőt csütörtökön Veszprém megyében. A zirci rendőrőrs parancsnoka és egy körzeti megbízott a 82-es főutat ellenőrizte, ahol a hóban elakadt kamionok műszaki mentése folyt éppen. A gépkocsisor a nehezen járható útszakaszon a mentés miatt feltorlódott, időnként beállt. Egy férfi rohant oda a rendőrökhöz, és elmondta, hogy a veszprémi kórház szülészetére tart vajúdó feleségével, de járművük az álló gépkocsisorban vesztegel.

A rendőrök egy megkülönböztető jelzést használó járőrautóval, a férfi járművét felvezetve elindultak Veszprém irányába, közben rádión értesítették a megyei ügyeletet, így a veszprémi rendőrök gondoskodtak arról, hogy a nehezen járható utakon mindig gyorsan átjussanak. Az ügyeletes telefonon értesítette a kórházat, így amikor odaértek, már várták a nőt - ismertette a szóvivő.

A Csolnoky Ferenc megyei kórház szülészetéről Vincze Gábor ügyeletes orvos kora délután azt mondta, hogy a 27 éves nő első gyermekét várja, és még vajúdik.