Tüntetés helyett egyezkednek a diákok

Vágólapra másolva!
Közös sajtótájékoztatóval cáfolt rá a köztük lévő rossz viszonyra a HÖOK és a Hallgatói Hálózat. A két szervezet továbbra is azt szeretné elérni, hogy minden képzésen legyen államilag finanszírozott hely, utána a hallgatói szerződésekkel kezdenének valamit. A tüntetések folytatását egyelőre nem tervezik.
Vágólapra másolva!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Hallgatói Hálózat (HaHa) tartott sajtótájékoztatót szerdán a Corvinus Egyetem bejáratánál. A HaHa képviselői pozitívnak tartják, hogy a kormány tárgyal a felsőoktatásról, viszont továbbra is elfogadhatatlan szerintük az, hogy ebbe csak azokat a civileket vonják be, akiket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiválaszt - jelentette tudósítónk. Amiből nem tudnak engedni, az az, hogy minden szakon legyen államilag támogatott képzés - mondták.

A HÖOK egyik képviselője azzal indokolta a közös sajtótájékoztató megtartását, hogy ezzel is rácáfoljanak azokra a sajtóértesülésekre, amelyek szerint törés van a két szervezet között. Folyamatosan egyeztetnek, többek között szerdán is a Corvinuson, ahol felkészülnek a Balog Zoltánnal való csütörtöki találkozásra.

A rendezvényen az is elhangzott, hogy ugyan most még csak arról van szó, hogy minden szakon legyen államilag támogatott hely, de utána a hallgatói szerződések kérdésében is meg akarnak állapodni a kormánnyal.

Füzessi Károly, a HaHa másik tagja azt mondta, a hallgatói szerződéssel kapcsolatban fenntartják, hogy nem a feltételek megváltoztatására van szükség, hanem a szerződés eltörlését követelik. A kötelezően itthon töltendő idő csökkentésére irányuló tárgyalások számukra nem jelentenek megoldást - jelentette ki.

Arról nem beszélt egyik szervezet sem, hogy folytatnák a decemberben elkezdett tüntetéseket és demonstrációkat. A HaHa korábban jelezte, hogy február 11-étől tarthatnak nagyobb demonstrációkat országszerte, ha a kormányzat addig nem teljesíti követeléseiket.