Minden BKV-járat elindult

Vágólapra másolva!
A 149-es busz kivételével az összes BKV-járat el tudott indulni kedd reggel. Éjszaka a főutakat, járdákat, közlépcsőket és gyalogátkelőhelyeket takarították a közterület-fenntartók munkatársai. Zala megyében kisebb intenzitással, de éjszaka is havazott még, a megyében több baleset is történt, de reggelre már a főutak és az alsóbbrendű utak nagyrészt járhatóvá váltak.
Vágólapra másolva!

Változó intenzitással havazott éjszaka Budapesten, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 85 munkagéppel és 290 hómunkással takarította az utakat. A 149-es autóbuszt leszámítva a BKV valamennyi járata menetrend szerint közlekedik.

Az FKF tájékoztatása szerint éjszaka a főutakat, járdákat, közlépcsőket, gyalogátkelőhelyeket takarították, és olyan területek is voltak, ahol megkezdték a mellékutak takarítását, azonban amikor ismét havazni kezdett, a szórójárművek visszatértek a fő- és közösségi útvonalakra.

A társaság közleménye szerint a II. kerületben a Szép juhászné úton meghibásodott egy munkagépük, amely akadályozza a forgalmat. A műszaki mentést reggel kezdik meg, ezért arra kérik a járművezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán közölte, hogy a teljes vonalon leállt a 149-es autóbusz közlekedése a jeges és csúszós út miatt, az említett járaton kívül azonban jelenleg nincs egyéb, időjárás okozta fennakadás a fővárosi tömegközlekedésben. A hajnali helyzet szerint a többi járat elindult, és menetrend szerint, zökkenőmentesen közlekedik.

Zala megyében kisebb intenzitással, de éjszaka is havazott még, a megyében több baleset is történt, de reggelre már a főutak és az alsóbbrendű utak nagyrészt járhatóvá váltak. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság keddi tájékoztatása szerint éjszaka öt-hat centiméter friss hóréteg hullt, így a megye területén az átlagos hóvastagság 30 centiméter.

A közutak állapota jelentősen javult, a főútvonalak és az alsóbbrendű utak is járhatók. Keddre virradó éjjel több olyan jelzés is érkezett, amely a hivatásos tűzoltó egységek beavatkozását tette szükségessé, túlnyomó részt elakadt kamionok mentése, valamint fakidőlések miatt érkeztek segélyhívások. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több baleset történt a megyében, közülük kettő járt személyi sérüléssel.