Vágólapra másolva!
Már harmadszor nyeri Békés megyei az ötös lottó főnyereményét: az idei első telitalálatos szelvényt egy mezőberényi lottózóban adták fel.
Vágólapra másolva!

2013 első lottóötösét és a vele járó 1,4 milliárd forintot egy olyan játékos nyerte meg, aki a Békéscsabától közel 20 kilométerre fekvő mezőberényi Fortunaház lottózóban adta fel szelvényét - írja a Fortunaweb.hu portál.

Mezőberényben már a hét közepe óta tudnak róla az emberek, hogy náluk nyerték az 1,4 milliárdot. A kozmetikusnál, a boltban vagy a kocsmában most az az első számú központi beszédtéma, vajon ki lehet az újabb szerencsés. Két évtized után a múlt héten ismét ebben a lottózóban adták fel az öttalálatos szelvényt.

"Tavaly januárban a kenón nyert valaki egy kilencessel húszmillió forintot, nyáron a skandináv lottón értek itt el telitalálatot, alig két hete pedig a hatos lottón volt ötöse az egyik játékosnak" - sorolta az egyik helyi lakos a honlap riporterének, hogy milyen szerencsések a környéken lakók. "Ismerek olyan játékost a városban, akit tavaly vagy tavalyelőtt legalább ötször szerepelt számhúzóként a lottósorsolásokon" - mondta egy helyi nyugdíjas.

A Fortunaweb utánanézett, és az elmúlt évtizedben kétszer is a békés megyeiek nyertek: tíz éve egy 525 milliós ötöst nyertek a viharsarkiak, 2005 júniusában pedig egy Battonyán feladott szelvénnyel vitték el az ötös lottó 2,3 milliárdját.