Az OMSZ nem hagyja, hogy rákenjék a spórolást

Vágólapra másolva!
Felhívták rá a figyelmet, hogy akár 10-15 centiméternyi hó is eshet a fővárosban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Fővárosi Közterület-fenntartó korábban azzal indokolta, hogy csak a hókotrók felét állították munkába hétfőn reggel, hogy a szolgálat alig 5 centi havat jósolt.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap esti előrejelzésében felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárosban akár 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat - reagált a szolgálat hétfőn este Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivőjének mondataira.

Szűcs korábban azt mondta, hogy a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján kevesebb, legfeljebb öt centiméteres hóra számított a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., ezért állították csak a hókotrók felét munkába hétfőn hajnalban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn este közölte: vasárnap reggeli előrejelzésükben a főváros térségére a bizonytalan időjárási helyzet miatt még 5 centiméter körüli friss hómennyiséget vártak hétfő reggelig. Az újabb információk alapján azonban vasárnap délután frissítették előrejelzéseiket, és jelezték, hogy hétfő reggelig 5 centimétert meghaladó hómennyiségre is számítani lehet. Vasárnap esti előrejelzésükben pedig már azt közölték, hogy akár 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat.

A meteorológiai szolgálat azt is megjegyezte, hogy hivatalos méréseik szerint Budapest Pestszentlőrincen vasárnap reggeltől hétfő reggelig 5 centiméter friss hó hullott, de a rendelkezésre álló információik alapján a főváros egyes részein - elsősorban a budai oldalon - 10 centiméter körüli friss hó is eshetett.