25 határsértőt fogtak el a rendőrök

Vágólapra másolva!
Huszonöt afgán és koszovói határsértőt fogtak a magyar-szerb határon Röszkénél. A magyar határőrök a szerbek segítségével fogták el az illegális bevándorlókat, akik között egy nő is volt a két gyermekével. A határsértők többségét hőkamerával vették észre.
Vágólapra másolva!

Összesen huszonöt határsértőt fogtak el több csoportban a rendőrök Röszke közelében szombaton este és vasárnap hajnalban. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az első, Magyarország felé tartó csoportot röviddel sötétedés után fedezte föl még szerb oldalon a stabil hőkamera kezelője. A hét afgán állampolgárt, aki valamennyien fiatalkorúnak vallotta magát, elfogták a járőrök.

Nem sokkal később szintén a hőkamera segítségével tartóztattak föl tizenegy koszovói állampolgárt, akik között egy asszony is volt két gyermekével. A rendőrök néhány perccel később a röszkei polgárőrökkel közösen négy afgán állampolgárt is előállítottak a Kisszéksósi útról - közölte a százados.

A Röszkénél levő autópálya-határátkelőhelyen is próbálkoztak a határsértők. A hajnali órákban a rendőrök három szerbiai férfit igazoltattak, aki a kilépő buszsáv mellett lépett Magyarország területére. Az elfogott illegális bevándorlók ellen idegenrendészeti eljárás indult.