Vádat emeltek a Bándy-gyilkosság ügyében

Vágólapra másolva!
Benyújtotta a Baranya Megyei Főügyészség a vádiratot a Pécsi Törvényszéknek pénteken Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyében.
Vágólapra másolva!

Petréteiné Malomsoki Csilla, a főügyészség helyettes vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolják. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki, akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújthatja.

A rendőrség tavaly decemberben vádemelési javaslattal zárta le a Bándy Kata megölése miatt indult nyomozást. Sólymos Sára, a gyanúsított védője akkor az MTI-nek azt mondta: a vádemelési javaslat az eredeti gyanúsításnak megfelelő. Hozzátette, miután kiemelt ügyről van szó, a vádirat elkészítését követően már február végén megkezdődhet az elsőfokú bírósági tárgyalás.

Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult haza egy pécsi sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a Délibáb utcában, egy bokros területen. A rendőrök a helyszíni szemle során megállapították az idegenkezűséget, és a aljas indokból elkövetett emberölés miatt nyomozást rendeltek el. A gyanúsítottat július 14-én azonosították P. László személyében.

A férfit egy napon át üldözték, majd elfogták. A feltételezett elkövető a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott hétórás kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, a Pécsi Városi Bíróság pedig elrendelte az előzetes letartóztatását.

Dakos József, a Baranya megyei rendőrfőkapitány az ügyről július 21-én tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a férfi egyedül követte el tettét. A dandártábornok hozzáfűzte, a gyanúsított azt állította, szintetikus kábítószert fogyasztott a tett éjszakáján, és a drogra alkoholt ivott.

Augusztusban az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők megállapították, hogy P. László teljes mértékben beszámítható, nem volt korlátozva abban, hogy felismerje cselekménye veszélyességét, annak következményeit. A szakértők szerint a férfi beszámítási képességét kábítószer- vagy italfogyasztás sem befolyásolta.