Újabb rendőrt tartóztattak le a Vizoviczki-ügyben

Vágólapra másolva!
Újabb rendőr került előzetes letartóztatásba a Vizoviczki-ügy miatt, amelyben már több vezető beosztású rendőrtisztet is meggyanúsítottak. A gyanúsított a BRFK volt alosztályvezetője, aki havi 100 ezer forint kenőpénzt kapott V. Lászlótól a gyanú szerint.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszék pénteken a honlapján azt írta, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte O. Péter gyanúsított előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszervezet tagjaként elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta. A letartóztatás legfeljebb február 11-ig tart, a végzés nem jogerős.

A Népszabadság a honlapján azt írta: az előzetes letartóztatásba került O. Péter a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt őr- és járőrszolgálati alosztályvezetője. Hozzátették: a Központi Nyomozó Főügyészség adatai szerint O. Péter 2006-tól 2009 októberéig - a rendőrségtől való távozásáig - előbb hétvégenként 40 ezer, majd 2007-től havi 100 ezer forint kenőpénzt kapott V. Lászlóéktól azért, hogy a III. kerületi rendőrkapitányság ne tartson ellenőrzéseket a Hajógyári-szigeten.

A Nol.hu információi szerint a héten egy másik gyanúsítottat is kihallgattak, ő azonban szabadlábon védekezhet. Úgy tudják, hogy S. Péter szintén egy volt rendőr, aki azért kért és kapott pénzt a szervezettől, hogy az V. kerületi önkormányzatnál elérje, hogy V. László egyik potenciális konkurense ne kapjon működési engedélyt. S. Péter ellen vesztegetést színlelve elkövetett befolyással való üzérkedés miatt indult eljárás - olvasható a Nol.hu-n.

A V. László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött tavaly februárban. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat, közülük öten vannak előzetes letartóztatásban, egy embert házi őrizetben tartanak. A gyanú szerint V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek a feladata az volt, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken - ezek bezárása érdekében - razziákat tartsanak.