Cigányügyi Tanácsot hoznának létre kormánytagokból

Vágólapra másolva!
A vezetője a miniszterelnök és az Országos Roma Önkormányzat vezetője lenne, rajtuk kívül két miniszter és egy államtitkár lenne még tagja a tanácsnak. A cél a cigányügyi politika összehangolása és figyelemmel kísérése.
Vágólapra másolva!

Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról készített előterjesztést a kormánynak az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tervezet szerint a testület működésének célja a kormány döntéseinek előkészítése, a társadalmi felzárkózási és cigányügyi politika végrehajtásának összehangolása, végrehajtásának figyelemmel kísérése.

A kabinet által még nem tárgyalt, a Kormány.hu oldalon pénteken közzétett anyag szerint a tanács javaslatot tenne a kormány társadalmi felzárkózási és cigányügyi politikájára, figyelemmel kísérné a kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közötti keretmegállapodásban foglalt célok teljesülését.

A tervezet szerint a tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke az ORÖ vezetője, többi tagja pedig az emberi erőforrások minisztere, a belügyminiszter, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár lenne. A tanács szükség szerint, de legalább negyedévente ülésezne, és rendkívüli ülés összehívását bármely tag kezdeményezhetné a dokumentum szerint.