A Vígszínház öltözőjéből lopott az egykori prímás

Vágólapra másolva!
Fesztbaum Béla színművész mobiltelefonját és tárcáját pár napja elemelték a Vígszínház öltözőjéből, miközben a színész éppen a színpadon szerepelt. A tettes egy hegedűművész volt, akit már nem először kaptak lopáson, ezért hat hónap letöltendő börtönre ítélték - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Járóka Antal hegedűművész lopott január 7-én a Vígszínház öltözőjéből - írja a Blikk. A lap szerint Fesztbaum Béla színész éppen a színpadon volt, így csak az előadás végén vette észre, hogy az öltözőjében valaki kinyitotta a táskáját, és elemelte a tárcáját és a mobiltelefonját.

"Azonnal kiabáltam, hogy tolvaj, ne engedjék ki" - mondta a Blikknek a színész. Az épületből éppen távozni próbáló tolvaj, Járóka Antal a színház egy másik színészének, Molnár Áronnak is feltűnt, aki nem engedte kimenni az épületből. Kérte, hogy ne hívjunk rendőrt, mindent visszaad - mondta Molnár. (A színész neve korábban rosszul szerepelt cikkünkben, a hibáért elnézést kérünk - a szerk.)

A lap szerint a hegedűművész-dinasztia sarja, aki maga is prímás volt, 2000 óta tizenháromszor volt büntetve lopásokért és kábítószer-használatért. A bíróságon azzal indokolta a tettét, hogy a drog miatt kisiklott az élete, december óta pedig nincs munkája. Legutóbb szeptemberben szabadult a börtönből.

A hegedűst gyorsított eljárásban hat hónap börtönbüntetésre ítélték.

Járóka Antal a Száztagú cigányzenekar prímása volt korábban. A zenekarból akkor kellett távoznia, amikor kábítószerfüggő lett, majd birtoklással bukott le - negyed kiló kokaint találtak a kocsijában -, és börtönbe került.