Vascsővel verték az ózdi testvérpárt

Vágólapra másolva!
Kétezer forintot zsákmányolt az a két fiatal férfi, aki hétfőn brutálisan megvert egy idős testvérpárt Ózdon. A két öreget vascsővel verték, az egyikük meghalt, a másikuk még életveszélyben van.
Vágólapra másolva!

Esélyük sem volt menekülni hétfőn későn este az idős testvéreknek Ózdon, amikor két fiatal rájuk törte házuk ajtaját - írja a Blikk. Az egyik 71 éves áldozatot addig ütötték, amíg csak mozgott. A férfinak több csontja eltört, koponyája szétnyílt, szörnyethalt még a brutális támadás alatt. 68 éves öccsét szintén összeverték, koponyája szintén betört. Ő túlélte a támadást, ám tegnap még mindig életveszélyes állapotban kezelték a kórházban.

A nyugdíjas testvérpár Ózd Tábla nevű kertvárosi részében, a Szőlőkalja út végében, a hegyoldalban lakott egy kis házban, így csak kedden bukkant rájuk egy ismerősük.

Forrás: Rendőrség
Ózd Tábla nevű környéke a rendőrség bűnügyi térképén.
Ezek az elmúlt egy évben itt történt bűncselekmények, nagyításhoz kattintson a képre!

Miskolcról egy óra alatt Ózdra értek a megyei gyilkossági nyomozók, akik 20 óra alatt azonosították az idős testvérek támadóit. A bizonyítékok alapján egy 19 éves és egy 23 éves helybeli férfit kezdtek keresni, őket végül Budapesten a BRFK nyomozói kapták el.

Rendőrségi forrásból megerősítették, a két gyanúsított néhány kérdés után részletes beismerő vallomást tett. Egyikük az áldozataikkal egy utcában lakik, vélhetően ő adta a tippet, hogy a védtelen öregeket támadják meg, ám mivel látásból ismerték őt, el kellett hallgattatni Sanyi bácsit és Józsi bácsit. Így várhatóan előre kitervelt, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt kell felelniük, amiért életfogytiglanit is kaphatnak.

Forrás: Rendőrség
A zsákmány

A Blikk úgy tudja, a két fiatal mindössze kétezer forintot zsákmányolt, azt is apróban. Az ózdiak szerint Táblában egyébként még nappal is rettegnek az ott élők, akik többsége idős, védtelen nyugdíjas. Nem ritka, hogy fényes nappal támadják meg őket az utcákon portyázó suhancok. A Blikknek több városlakó is arról beszélt, hogy a közbiztonság gyakorlatilag nulla, még a város központi részein is.

Forrás: Rendőrség
Ózd a bűnügyi térképen.
Ezek az elmúlt egy évben itt történt bűncselekmények, nagyításhoz kattintson a képre!