Rogán megkegyelmez a romkocsmáknak

Vágólapra másolva!
Azt ígérte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az erzsébetvárosi szórakozóhelyek tulajdonosainak, hogy mégsem kell bezárniuk éjfél után. Februárban ugyanis módosítja azt a tavaly általa benyújtott törvényt, amelynek alapján az erzsébetvárosi jegyző elrendelte, hogy tíz romkocsmának éjfél után be kell zárnia az utcán hangoskodó vendégek és az ott várakozó taxik miatt.
Vágólapra másolva!

"Most ért véget az első egyeztetés Rogán Antallal. Azt ígérte, február folyamán módosítják a törvényt" - írta Facebook-oldalán a "Szórakozom éjfél után. Pont." nevű csoport, amelyet az erzsébetvárosi romkocsmák tulajdonosai indítottak.

A tulajdonosokat néhány héttel ezelőtt értesítette az erzsébetvárosi jegyző, hogy éjfél után be kell zárniuk, mert a szórakozóhelyekről ki-be járkáló hangoskodók és a forgalmat feltartó taxik zavarják a rendet. A mostani állás szerint ezért be kellene zárnia a Kék Lónak, az El Rapidónak, az Illegálnak, a Kirakatnak, az Ellátó Kertnek, a Bobeknek, a Trafiqnak, az Ördögkatlannak, a Pirítósnak, Wichmann-nak, a Public Pubnak és a minden este külföldi vendégektől tömött, nemzetközi hírű Szimpla Kertnek is.

A tulajdonosok azt mondták, ha az önkormányzat valóban bezáratja a helyeket éjfélkor, akkor végleg le kell húzniuk a rolót, hiszen a forgalmuk nagy része éjfél után bonyolódik, így a bevételük jelentős részétől esnének el.

Az erzsébetvárosi hivatal egy tavaly ősszel elfogadott törvénymódosításra hivatkozott, amelyet Rogán Antal nyújtott be. Ezen módosítana februárban a Fidesz frakcióvezetője. A tulajdonosok a Facebookon azt írták, hogy "tervezet még nincs, szándék, egyelőre úgy fest, van. Reméljük, hogy az új törvény azoknak a helyeknek a problémájára is megoldást kínál, amelyek már kézhez kapták a határozatot, és megakadályozza, hogy a továbbiakban korlátozzák más helyek nyitva tartását".

Kerestük Rogán Antalt, hogy megtudjuk, miért gondolta meg magát, illetve szerinte kinek a hibája, hogy a törvénymódosítása alapján az erzsébetvárosi hivatal így lépett fel a szórakozóhelyekkel szemben, de egyelőre nem értük el.