Döglődő kutyákkal teli konténer miatt támadják a makói sintért

Vágólapra másolva!
Több mint ötven kutyát lőhettek fejbe a makói sintértelepen egy helyi férfi szerint. A férfi, aki az egyik állat haldoklásáról videót készített, azt mondta, a kutyát egy szeméttel és tetemekkel teli konténerből húzta ki. A gyepmester szerint a kutyákat szabályszerűen altatják el és együttműködnek a rendőrséggel.
Vágólapra másolva!

Állatkínzás miatt indított lejárást a makói rendőrség az egyik helyi sintértelepen történtek miatt - írja a Délmagyar.hu. Az eljárást az után indították meg, hogy egy helyi férfi, Dancsi Péter videóra vett egy haldokló kutyát. Állítása szerint az állatot fejbe lőtték, és kidobták egy szeméttel és döglött kutyákkal teli konténerbe.

Dancsi elmondása szerint 2011 novembere óta járt ki napi rendszerességgel a telepre, ahol hobbiból a kutyákat etette, ezek közül az állatok közül több mint ötvenet talált meg ez idő alatt fejlövéses sebbel a konténerben. A telepet üzemeltető cég vezetője belső vizsgálatot rendelt el, a sintért ennek idejére felmentették a munkaköréből.

Miért hallgatott eddig Dancsi?

A cég vezetője, Nagy Nándor az [origo]-nak elmondta, hogy furcsállja, hogy Dancsi Péter állítása szerint már jó ideje tudott ezekről az esetekről, de nem jelentette azokat csak most. Nagy szerint így már nehéz bebizonyítani, hogy akkor most hány kutyát érint az ügy, hogy mi történt pontosan, de a cég együttműködik a rendőrséggel.

Nagy Nándor szerint a telepre kerülő állatokra 14 napig vigyáznak, utána az állatorvos elaltatja őket, ezután kerülnek a konténerbe. Mint mondta a gyepmesteri telep udvara nyitott, oda bárki bevihet elhullott állatot, és a környéken ez az egyetlen ilyen telep. Ide hordják be a városban elütött állatokat is. A helyi gyepmester-telep egyik munkatársa azt mondta a Délmagyar.hu-nak, hogy a szabályszerű altatás okozhat orrvérzést, ami keltheti lőtt sérülés látszatát.

Az [origo] megkereste a Csongrád megyei rendőrkapitányságot is, ahol közölték, tart a nyomozás, de részletekről egyelőre nem voltak hajlandóak beszámolni.