A cigányozó Bayer mellett agitál a Magyar Hírlap

Vágólapra másolva!
A lap kedden még bocsánatot kért Bayer Zsolt hétvégi publicisztikája miatt, de szerdán már arra kérte olvasóit, hogy álljanak ki Bayer, a lap és a kormány mellett is.
Vágólapra másolva!

A Magyar Hírlap tulajdonosa, Széles Gábor és főszerkesztője, Stefka István "Válasz a támadásokra" címmel nyílt levelet tett közzé, amelyben arra kérik a lap olvasóit, hogy álljanak ki Bayer Zsolt mellett.

Bayer Zsolt a szigethalmi késeléssel kapcsolatban úgy fogalmazott egy hétvégi publicisztikájában, hogy "gyáva, undorító, kártékony állatok" késeltek. Hozzátette: "A tények pedig ezek, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. (...) Állatok meg ne legyenek. (...) Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!"

Kedden Széles Gábor és Stefka István nyilatkozatot tett közzé, amelyben leszögezték, hogy Bayer Zsolt a saját véleményét írta meg, amely nem tükrözi a lap véleményét, és megjegyezték, hogy bár a szerző szavait tudatosan, rosszindulatúan félremagyarázták, de elnézést kérnek.

Szerdán azonban Széles és Stefka már úgy fogalmaztak, hogy a "Magyar Hírlap nemcsak visszautasítja a posztkommunisták legújabb boszorkányüldözését, de felhívja olvasóit, támogatóit, hogy álljanak ki főmunkatársunkért, lapunkért és a munkáját végző nemzeti kormányért." A Magyar Hírlap online kiadásában megjelent nyílt levelet változtatás nélkül közöljük.

Széles és Stefka szerdai nyílt levele

"Kedd délelőtt óta lankadatlan erővel folyik a balliberális erők lejárató, rágalmakkal teletűzdelt kampánya lapunk ellen. Nem először. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egyszer már karanténba akarta zárni a Magyar Hírlapot. Akkor, 2009 februárjában a sajtó- és szólásszabadságért, a Magyar Hírlap létéért hatalmas tömeg tüntetett a Kossuth téren, ami méltó válasz volt a kormányzati önkénnyel szemben. Most ismét az ellen az országos napilap ellen szervezkednek, amely immár több mint hat éve a demokrácia, a szabadság, a függetlenség mellett tette le voksát.

Ezúttal nem Bayer Zsolt írása a lényeg. A fővárosban és a magyar vidék egy részén olyan állapotok alakultak ki, amelyek megkeserítik az emberek mindennapjait. A balliberális országrontás eredményeként még mindig gyilkosok, bestiálisan kegyetlen bűnözők garázdálkodnak sok helyütt, de a liberális elit elfedné a bajokat. Bűnpártolás ez a javából, ami sokkal gyalázatosabb eljárás, mint maga az eredeti bűn. Egyes ellenzéki erők és a megvezetett emberek az ország valódi bajaiként az antiszemitizmust és a rasszizmust jelölik meg úgy, hogy közben megkötik azoknak a hatóságoknak a kezét, akik milliók biztonságáért felelnének. Vallottuk és valljuk, hogy az antiszemitizmus és rasszizmus csak gyűlöletkeltésre és a társadalmon belüli feszültségkeltésre alkalmas. Ebből nem kérünk.

Rendületlenül hiszünk abban a jogunkban, hogy a hazánkban senki nem védelmezhet gyilkosokat, csak azért mert az ő élettől gondosan elszeparált köreikben aggályos a nevén nevezésük. A gyilkosok számára nincs bocsánat. A védelmezőiknek még kevésbé. A Magyar Hírlap nemcsak visszautasítja a posztkommunisták legújabb boszorkányüldözését, de felhívja olvasóit, támogatóit, hogy álljanak ki főmunkatársunkért, lapunkért és a munkáját végző nemzeti kormányért."