Vágólapra másolva!
Az Alkotmánybíróság tudatosan politikai döntést hozott a választási regisztráció megsemmisítésével fideszes parlamenti elnök szerint. Háromheti ülésezés ebben a ciklusban már biztos nem lesz.
Vágólapra másolva!

Vállaltan politikai döntést hozott az Alkotmánybíróság (AB) a választási regisztráció lehetőségének kiiktatásával - mondta Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke a Zalai Hírlapnak (az AB döntéséről itt olvashat). Szerinte az Ab tagjainak többsége tudatosan és vállaltan politikai mezőre lépett a döntéssel. Kövér szerint szükség lenne a regisztráció bevezetésére, de a hátralévő másfél év azonban kevés arra, hogy ezt tisztességgel, biztonságot sugalló módon meg tudják tenni.

A házelnök azt mondta, hogy a Fidesz nagyjából végzett az ország átalakításának, megújításának munkájával, és még van idejük, hogy ahol szükséges, korrigálják az újonnan mozgásba hozott rendszereket. Ebben a ciklusban nem látja a realitását a háromheti ülésezési rend újbóli bevezetésének, de szeretnének olyan reformot véghezvinni, ami magát a törvényhozást, a szavazásokat, a módosító indítványokról szóló vitát és döntést hatékonyabbá, gyorsabbá tenné, s nagyobb lehetőséget adna a politikai vitákra.