Két autópályát vágtak ketté a reggeli balesetek

M5, baleset, kamion, sertések
Vágólapra másolva!
Az M5-ösön felborult egy sertéseket szállító kamion, az M6-oson pedig szalagkorlátnak ütközött egy másik, amely nyersolajat szállított. Akkora problémát okoztak, hogy mindkét autópályáról leterelik az autókat az érintett szakaszokon.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kora reggel teljes az útzár az M6-os autópályán a Bóly felé vezető oldalon, ahol egy nyersolajat szállító tartálykocsi ütközött a szalagkorlátnak a 24-es kilométerkőnél. Ezt Spitz Alexandra, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte. A helyszínre érkezett egy átfejtő tartályautó, amelybe átszivattyúzzák a tartálykocsiban szállított nyersolajat. Ez mintegy másfél órát vesz még igénybe, addig várhatóan érvényben lesz az útzár - közölte a szóvivő reggel 7 óra előtt.

A baleset a Budapestről Százhalombatta felé vezető oldalon történt, a tartálykocsi mentéséhez az érdi tűzoltók vonultak ki. A balesetben senki nem sérült meg, és a szállított olaj sem ömlött ki az útra. Ugyanakkor a közlekedésben nagy fennakadást okozott a baleset, az Útinform tájékoztatása szerint a Dunaújváros felé haladókat a Százhalombatta észak csomópontban leterelik az autópályáról, de a csomóponti felhajtóágon már vissza is lehet térni a gyorsforgalmi útra. A Budapest felé vezető oldalon a belső sávot zárták le.

Reggel hatkor egy másik baleset is történt, árokba borult egy sertéseket szállító teherautó az M5-ösön. Senki nem sérült meg, de néhány disznó elszabadult, órákig tarthat, amíg mindegyiket összeszedik. A baleset a pálya Röszke felé vezető oldalán történt, a jobb útpályát lezárták, a forgalmat leterelik a Kecskemét északi csomópontban, a 73-as és 74-es km között - közölte az Útinform.

Forrás: MTI/Donka Ferenc
Tűzoltók mentik az életben maradt sertéseket a felborult teherautó mellett az M5-ös autópályán