Egy csecsemő is meghalt a karcagi balesetben

Vágólapra másolva!
Öt ember - köztük egy csecsemő - meghalt egy frontális ütközéses balesetben vasárnap reggel a 4-es számú főúton, Karcag közelében. A vétkes járműben senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Egy francia rendszámú terepjáró vasárnap reggel Debrecen irányába haladt a 4-es főút 164-es kilométerszelvényénél, eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval - közölte a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A vétlen járműben öten utaztak, négy felnőtt - három férfi és egy nő - a helyszínen meghalt. Egy csecsemőt mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, de néhány óra múlva ő is életét vesztette - közölte kora délután a rendőrség. Szentgyörgyi János, a kórház szóvivője újságíróknak elmondta, már akkor tudható volt, hogy a körülbelül hat hónapos fiúgyermeknek súlyos agyi sérülései vannak, amikor a mentők megérkeztek vele. A koponyája több helyen eltört, az agytörzs "szinte megsemmisült". Az orvosok csaknem három órán át küzdöttek az életéért, de 11.52-kor meghalt.

A terepjáróban utazó három ember közül az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg, az ő állampolgárságuk egyelőre nem ismert. A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy a francia rendszámú személygépkocsit egy moldáv állampolgár vezette, a férfit őrizetbe vették.

Az érintett útszakaszt lezárták a mentés és a helyszínelés idejére lezárták, a korlátozást azóta már feloldották. Délutánra kiderült, hogy az áldozatok csíkszeredai magyarok.

A tavaly augusztusi tragédia (egy BMW X5 egy Fiat Puntót öklelt fel az M3-as autópályán) ismét rávilágított arra, hogy egy átlagos személygépkocsi sofőrje nem indul egyenlő esélyekkel, ha egy több mint kétszer olyan nehéz szabadidő-autóval ütközik. Vajon mennyivel rosszabb a hétköznapi autós sansza? Ennek jártunk utána korábbi cikkünkben.

Forrás: MTI/Bugány János
A képre kattintva galéria nyílik